AKTUELNO

Naša uspešna tekvondiskinja Milica Mandić i poslednje dane ove godine provodi radno, i upravo je završila takmičenje na prvom Grand Slem turniru u Kini.

Milica je pre nekoliko dana drugi put u karijeri proglašena za sportiskinju godine, a u intervju za PINK.RS kaže da je srećna i ponosna što su za kraj 2017. godine trener i ona dobili priznanje za najuspešnije.

-Ovo je bila jako uspešna godina za srpski sport i pored takvih rezultata biti izabran kao najbolji od svih je velika cast - rekla je Milica za Pink.rs.

Da bi se postao vrhunski sportista, potrebno je pored talenta, puno rada i svakako odricanja?

- U svaku medalju uloženo je mnogo rada, želje, odricanja, kako sa moje strane tako i sa trenerove. Pored svih prepreka sa kojim se suočavate u sportu, bitno je da istrajete u svojoj nameri. Da ne pokleknete izazovu i da ne odustanete.

Da bi se postigao uspeh, ne može samo jedna stvar biti presudna, potrebno je da se spoji više stvari?

- Za moj uspeh zaslužni su TK Galeb i Dragan Jović. Od kad sam ušla u ovaj klub pre 15 godina Gale je bio, a i sada je, čovek sa vizijom, energijom i znanjem i to sve usmerava na nas. Srećna sam što sam odmah došla u Galeb, jer su mi oni sada kao druga porodica.

Iako je vreme praznika i odmora, da li već imate planove za sledeću godinu?

- Prvo veliko takmičenje će biti Evropsko prvenstvo u maju u Rusiji. Pre maja ćemo odraditi par test turnira. A nakon toga počinju Grand Prix serije, i za razliku od ove godine biće jedan više i na kraju Grand Pri finale u Fujairi u decembru.

Gde ćete provesti najluđu noć? I da li postoji nešto određeno što bi volela da se nađe ispod novogodišnje jelke?

- Nemam neke posebne želje. Srećna sam što ću se vratiti 31.decembra sa takmičenja i provesti Novu godinu sa voljenima. Uvek sebi poželim zdravlja, ljubavi i sreće.

A šta bi poručili građanima Srbije?

- Kao i sebi, želim im puno zdravlja, uspeha, lepih momenata, ljubavi i sreće!

Aleksandra Aras

#Intervju

#Milica Mandić

'