AKTUELNO

Prvo grend slem takmičenje u tekvondou održaće se u Kini, a Srbiju će predstojećeg vikenda predstavljati Milica Mandić, dok će u januaru učestvovati i Tijana Bogdanović i Vanja Stanković.

Trener tekvondo kluba Galeb Dragan Jović rekao je da očekuje dobre rezultate na turniru koji će okupiti najbolje takmičare.

- Ovo je novi korak napred za naš sport. Prvi grend slem po svemu vidjenom do sada. Sama elita ovog sporta će se u narednih mesec dana boriti u Kini. Nagradni fond je po prvi put ovoliki u našem sportu. Milica je prvo kolo slobodna kao treći nosilac, a već u slećem je čeka Nafia Kus iz Turske ili kvalifikantkinja iz Kine. Polufinale bi moglo da bude sa svetskom i evropskom prvakinjom Bjankom Valdken. Očekujem svakako dobre mečeve - rekao je Jović.

Mandićeva je rekla da zna da je očekuje teška borba, ali da je spremna da pruži dobre partije.

- Po prvi put u našem sportu se održava ovakva vrsta turnira. Na neki način ne znam šta da očekujem jer su pravila malo drugačija nego inače. Biće malo dinamičnije, jedva čekam da počne takmičenje. Ima 12 devojaka i svaka od njih je osvajač olimpijske, svetske ili gran pri medalje. Znam da će biti teške borbe, ali spremna sam na to - rekla je Mandićeva.

Turnir okuplja takmičare koji su ove godine osvojili olimpijsku medalju, svetsku ili gran pri titulu, kao i one koji su svoje mesto izborili preko kvalifikacionog turnira, i specijalno dodeljene karte.

Pobedniku turnira sledi nagrada u iznosu od 70.000 dolara, za drugo mesto obezbedjen je iznos od 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

#Kina

#Milica Mandić

#Takmičenje

'