AKTUELNO

Predsednik PUPS-a posetio je gazdinstvo Bojinović u selu Robaja i rekao da je najveći problem srpskog seljaka plasman na tržište.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić rekao je danas prilikom obilaska opštine Mionica da poljoprivrednici u Srbiji lakše mogu da plasiraju svoje proizvode na tržište ukoliko se udruže u zadruge.

Kako navodi PUPS, Krkobabić je posetio gazdinstvo Bojinović u selu Robaja i rekao da je najveći problem srpskog seljaka plasman na tržište i dodao da zato treba da se uključe u zadruge da bi se uključili u tržišnu utakmicu.

Krkobabić je na završnoj konvenciji PUPS pred lokalne izbore u Mionici, kazao da je za razvoj sela neophodno obnoviti zadrugarstvo i da selo "ne može da opstane ukoliko nema zadrugu, ambulantu, školu, crkvu i poštu".

- Samo razvojem zadruga, udruživanjem postojećih u složene zadruge, uz veliku podršku Vlade koja je ovog puta evidentna i opipljiva, srpska sela će moći da opstanu, da se razviju, da zadrže mlade i verovatno povrate mnoge koji su otišli - rekao je Krkobabić.

#Milan Krkobabić

#PUPS

#Selo

'