AKTUELNO

U selu Ždeglovo kod Lebana na jugu Srbije mesecima se dešavlo stravično zlostavljanje.

Šestorica meštana tog i okolnih sela seksualno su zlostavljali jedanaestogodišnju devojčicu ometenu u razvoju. Nakon prijave devojčica je odvedena u hraniteljsku porodicu.

Majka devojčice, iako je znala šta se dešava sa njenom ćerkom, nije smela to da prijavi policiji.

- Nisam smela, mislila sam da će da me ubiju ti ljudi. Nisam smela da kažem policiji – kaže majka V. Đ., koja je znala i da se silovanje dešavalo u malinjaku.

Foto: Printscreen

Braća zlostavljane devojčice su takođe znala šta se dešava sa njihovom sestrom, ali da niko ništa nije preduzimao.

-Sramota, tamo pored reke i šume. Ne znam da li su joj pretili – kaže brat silovane maloletnice.

Na pitanje da li zna koliko je ljudi silovalo njegovu sestru, on kaže šestorica i navodi da su svi oni iz sela.

Devojčica se žalila ocu, ali uzalud. Sumnjali su i meštani, ali niko nije reagovao, mada su neki od njih i videli kako devojčicu odvode u malinjak.

Među njima je i Dejan Ilić, predsednik Mesne zajednice sela Ždeglovo.

- Slučajno se desilo da sam ja video da su je odveli tamo, posle je otac valjda tukao i iz straha što se kod njih desilo već jedno ubistvo prijavila je to Centru za socijalni rad. Oni su je odveli kod lekara da provere da nema povrede od batina i otkrili su da je bilo zlostavljanja druge vrste – naveo je Ilić.

Foto: Printscreen

Ilić je ukazao da su za zlostavljanje osumnjičeni mahom neoženjeni, razvedeni i udovci, a koliko je trajalo sve to ne zna. Neki, međutim, kažu da je silovanje trajalo mesecima, te da su nasilnici čak ispred prodavnice pričali šta su joj radili, kao da nije reč o devojčici i to ometenoj u razvoju.

Foto: Printscreen

Pojedini meštani smatraju da su osumnjičeni iskoristili to što je devojčica ometena u razvoju. Policija je odmah privela osumnjičene, a trojici je određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičeni su iz devojčicinog sela, ali i iz sela Konjino, Lugare i Radevce. Imaju od 45 do 69 godina, roditelji su ženske dece, a neki imaju i unuke. Među osumnjičenima su sin i otac.

S. M.

#Lebane

#Silovanje

#devojčica

'