AKTUELNO

MUP Srbije brojnim akcijama uspešno radi na suzbijanju kriminala u Srbiji.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, policija je u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba na teritoriji Vojvodine zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, prodaja narkotika, bekstva iz zatvora, a zaplenjena je veća količina oružja i municije.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je policija razbila najjaču kriminalnu grupu na severu zemlje, u Vojvodini, koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela, od ubistva do prodaje narkotika.

- Ove akcije potvrđuju da ne postoji kriminal koji će ostati nedotaknut i kriminalci koij mogu da se osećaju sigurno u Sribji - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, u policijskoj akciji razbijena je kriminalna grupa iz Vojvodine koja je proizvodila i prodavala drogu. Uhapšen je vođa Alen Kurina iz Subotice, kao i članovi grupe. Kod njih je pronađeno 42 kilograma narkotika, uglavnom skanka. Pronađene su i laboratorije za proizvodnju droge. Jedan od članova grupe je uhapšen i zbog ubistva u Subotici.

Protiv njih su podnete krivične prijave.

Zaplenjena je veća količina municije i oružja. Uhapšen je G. V. iz Pančeva zbog krađe oružja. Zaplenjeno 11 pušaka, 2 poluautomatske puške, ručne bombe, nišani, prigušivači, municija i detonatorske kapisle.

U Surčinu i Staroj Pazovi privedene su dve osobe kod koje je pronađena veća količina oružja.

- Mogu da pohvalim rad policije. Postigli smo rezultate i nijedno delo neće proći nekažnjeno. Organizacija kriminalnih grupa bila je odlična, ali mi smo vrednim radom uspeli da rasvetlimo sve ove slučajeve - rekao je ministar.

I. P.

#Droga

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Policija

'