AKTUELNO

Gosti Jutarnjeg programa Televizije Pink komentarisali su naslove današnje dnevne štampe i vesti koje su aktuelne u Srbiji i svetu.

Robert Čoban, predsednik Kolor pres grupe izjavio je za Televiziju Pink da se u Novom Sadu trenutno najviše piše o predstojećem Oktoberfestu koji će okupiti oko 15.000 posetilaca i koji će ovom gradu udahnuti duh Minhena.

- Oktoberfest se radi u saradnji sa nemačkom ambasadom već dve godine zaredom, a čitav događaj organizujemo na novosadskom Sajtmu 20. i 21. oktobra. Pripremljen je bogat muzički program i sve što posetioci mogu da vide u Minhenu, moći će da vide i u Novom Sadu - rekao je Čoban.

Foto: TV Pink

Kristina Brajović Car, profesorka Fakulteta za medije i komunikacije koja predaje psihologiju medija, odgonetnula je za TV Pink da ovaj predmet postaje sve značajniji jer direktna komunikacija danas prestaje da bude deo svakodnevnog života.

- Ako želimo da se bavimo javnim životom, bitno je razumeti tipove ličnosti sagovornika, kako bismo saznali kako da od njih dobijamo informacije - rekla je Brajović Car.

Kako je istakla, danas je među mladima problem što ne postoji svest da je mobilni telefon vrsta medija, već je taj uređaj postao deo njih.

Komentarišući naslovnu stranicu dnevnog lista Novosti, Čoban ističe da je ovo list koji je imao uspona i padova, ali da je zadržao svoj stil.

- Novosti su uvek bili preteča tabloida na vrlo narodni način. Teme koje obrađuju su u maniru nemačkog Bilda - rekao je Čoban.

Foto: TV Pink

Govoreći o vakcinaciji dece na KiM zbog epidemije malih boginja, Car smatra da je ova vest jedina tema koja se bavi svakodnevnim životom i bitnim stvarima.

Foto: TV Pink

Naslov Politike da će Kina biti vodeća država do 2050. godine, Čoban se potpuno slaže da će se tako i desiti, te da se neće izdvojiti samo Kina.

- Mnoge države starog sveta postaće vodeće i jako je važno što smo mi fokusirani na Kinu - rekao je Čoban.

Foto: TV Pink

Govoreći o oduzimanju starateljstva nad malom Janom, Car ističe da je s jedne strane dobro objaviti ovakvu vrstu vesti kako bi javnost bila upućena u funkcionisanje sistema u Srbiji kada se dogode ovakva monstruozna ubistva.

- Mesecima u nazad se o ovome priča bez ikakvih dokaza, na čisto tabloidan način. Kod građana podstičemo depresivnost zbog nerešenog vrlo brutalnog zločina i podsećanja na njega - rekla je Car.

Foto: TV Pink

Čoban je rekao da će se crne teme uvek stavljati na naslovne strane, jer je to, nažalost, ono što čitaoci traže.

- Svi su oduvek više voleli da pročitaju lošu vest, da pročitaju da se nekome desilo nešto loše, jer na taj način valorizuju sopstveno trenutno stanje. I dokle god čitaoci budu želeli da čitaju ovu temu, urednici će je stavljaju na naslovnu stranu, a iz policije će kapati informacije - rekao je Čoban.

#Jutarnji program

#novine

#Žuta štampa

'