AKTUELNO

Učenici Osnovne škole "Mića Stojković" u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru, vratili su se u potpuno obnovljenu školu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je ta škola simbol promene i vrednosti za koje se gradska vlast borila u protekle tri godine.

Mali, koji je prisustvovao priredbi povodom početka školske godine u toj gročanskoj osmoletki, rekao je da je ta škola pre tri godine bila uništena u požaru i da je tada obećano da će ona biti potpuno obnovljena.

- Danas ovu školu imamo na osmeh i sreću svih đaka, ovo je primer onoga što želimo da uradimo u gradu, a to je da svaki đak ima pravo okruženje za školovanje i vaspitanje i bude motivisan da se obrazuje i da nakon školovanja ostane u zemlji - poručio je Mali.

Gradonačelnik je poželeo svim đacima uspešan početak školske godine i istakao da je impresioniran činjenicom da se ove školske godine oko 600 prvaka više u Beogradu nego prošle godine.

- Za to se borimo, mora da ih bude iz godine u godinu sve više, a mi ćemo nastojati da im obezbedimo pravo okruženje u kome mogu da se školuju - rekao je Mali.

Vesić posetio OŠ 'Dragan Kovačević' i učenicima poželeo SREĆAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

On je rekao da je škola u Dražnju samo jedna od onih koje su uređene tokom leta, navodeći da je skoro 100 miliona dinara izdvojeno za obnovu, sanaciju i sređivanje 90 škola u Beogradu.

Mali je naveo da su u pojedinim škola uređene učionice, u drugim nabavljeni kompjuteri, a u nekima zamenjena stolarija.

- To pokazuje koliko smo posvećeni tome da sredimo naše škole i okruženje u kojem se naša deca školuju - podvukao je gradonačelnik.

Mali je zahvalio predsedniku opštine Grocka Dragoljubi Simonoviću što se bori za građane te opštine iz dana u dan, te da je obnova škola u Dražnju rezultat razgovora i saradnje.

Mali je najavio da će se raditi na završetku projekta izgradnje nove škole u Leštanima, čija izgradnja bi trebalo da počne na proleće sledeće godine. Najavio je i da će za opštinu Grocka biti izdvojeno još 50 miliona dinara, za asfaltiranje i novu kanalizaciju i vodovod.

- Na taj način gradimo lepši Beograd - zaključio je Mali. U školi "Mića Stojković" u Dražnju danas je školska godina počela za 42 đaka, među kojima je šest prvaka. Svaka učionica opremljena je i televizorima i kompjuterima.

#Siniša Mali

#škola

'