AKTUELNO

Ministar odbrane sastao se danas i sa gradonačelnikom Grada Vranja Slobodanom Milenkovićem i načelnikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem.

Bezbednosna situacija na jugu Srbije i u Kopnenoj zoni bezbednosti je stabilna, mirna i pod kontrolom, ocenio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Svi građani mogu da budu mirni i sigurni da naša država i da naša vojska u potpunosti kontroliše ovaj prostor - rekao je Vulin, nakon obilaska pripadnika 4. brigade Kopnene vojske u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog",  zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića.

Foto: Tanjug

Odgovarajući na novinarsko pitanje o aktuelnim radovima na strelištu Vrtogoš i saradnji sa Nacionalnom gardom Ohaja, Vulin je rekao da je Vrtogoš jedan od prioritetnih objekata vojne infrastrukture, odnosno za povećavanje naših operativnih kapaciteta za obuku i za nastavu koji se završava.

- Kada završimo Vrtogoš onda ćemo moći da kažemo da je baza "Jug" sigurno regionalni centar za obuke, naročito, kada su u pitanje mirovne operacije. U Vrtogoš smo do sada uložili nekih 59,7 miliona dinara i uložićemo još 212 miliona dinara. Želim da se zahvalim oružanim snagama SAD koje su nam obezbedili donaciju od oko 900.000 dolara - rekao je ministar.

Foto: Tanjug

Nakon završetka Vrtogoša, vojska Srbije će moći da uvežbava gađanje na svim pešadijskim kalibrima, uvežbavaće gađanje iz konvoja, a biće tamo i mini poligon za oklopne jedinice, moći će da se uvežbava i gađanje iz ručnih raketnih bacača, naveo je Vulin.

- Kada završimo Vrtogoš, koji nam je veoma važan, moći ćemo da kažemo da je nivo naše mogućnosti za obuku naših jedinica značajno povećan - naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, rok za završetak radova na strelištu Vrtogoš je 2018. godina i do sada se poštuje dinamika radova.

Ministar odbrane sastao se danas i sa gradonačelnikom Grada Vranja Slobodanom Milenkovićem i načelnikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem.

Gradonačelnik Vranja i načelnik Pčinjskog upravnog okruga pohvalili su dosadašnju saradnju Vojske Srbije i lokalne samouprave, dodajući da je Vojska bila uvek tu za građane ovog kraja.

U nastavku današnje posete Vranja, ministar odbrane i načelnik okruga obišli su i inžinjerijske radove, koje izvode pripadnici 410. inžinjerijskog bataljona na strelištu Gornji Vrtogoš.

#Aleksandar Vulin

#Sastanak

#Vojska

'