AKTUELNO

Farhad Nuri, mladi umetnik iz Avganistana, sa Goranom Vesićem, gradskim menadžerom Grada Beograda, posetio je stadion Crvene zvezde i gledao utakmicu, a sa njim su još bili njegov otac i braća.

Farhad je u žižu javnosti dospeo onog trenutka kada je organizovao izložbu svojih slika kako bi skupio novac za Nemanju Damčevića koji bije svoju životnu bitku boreći se sa tumorom i kome je novac potreban za lečenje u Parizu.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Farhad je skupio novac za Nemanju koji je donirao za njegovo lečenje.

Vesić smatra da je na taj način Farhad pokazao da je postao Beograđanin i da je to jedan divan gest i da je uradio nešto što mora da bude zabeleženo.

-Tada sam sa Svetlanom Ražnatović posetili njega i njegovu porodicu u Centru za migrante u Krnjači. Razgovarali smo sa njim i videli kako on divno crta. U međuvremenu počeo je i da pohaća kurs za slikarstvo u Dečijem kulturnom centru gde sa njim rade likovni pedagozi, a primio ih je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je njemu i njegovoj poroidici ponudio državljanstvo. Inače, Farhadov otac je gipsar, sjajan gipsar. A svojim gestom što su uradili, naprosto su pokazali da su postali Beograđani - rekao je Vesić i dodao da se Beograđanin ne postaje rođenjem već što se voli grad, poštuje grad, poštuju drugi ljudi.

Mali Farhad rekao je da će posetiti i utakmicu na kojoj će igrati i reprezentacija Srbije. -Radujem se zaista što ću biti tamo - rekao je Farhad.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Inače, Farhad je nacrtao i Novaka Đokovića koji će doći u posetu njemu i tada će mu Farhad predati crtež sa njegovim likom.

Farhad je rekao još da je u Srbiju došao iz Avganistana i da je tokom svog puta do Srbije crtao. On je tokom svog puta uspeo da nauči i mnoge jezike tokom svojom rute. Od delovao Beograda, Ferhardu se mnogo sviđa Ada.

#Avganistan

#Dečak

'