AKTUELNO

Farhad Nuri, neverovatno talentovani desetogodišnji dečak iz Avganistana, koji se trenutno nalazi u Centru za izbeglice u Krnjači, prodajom svojih crteža učestvovao je u prikupljanju novca za lečenje sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića iz Srbije, a sam skromno kaže da misli da je bila dobra ideja da pomogne.

Za dečaka Nemanju iz Srbije, kome je nakon operacije tumora na mozgu potreban novac za terapiju, Farhad je čuo od drugara i kako je jednostavno rekao Tanjugu, misli da je uvek dobra ideja da pomogne, ne osvrćući se na neprilike u kojima je i sam.

Foto: Tanjug

Farhad najviše voli da crta portrete, ljude i to čini veoma uspešno, a kako kaže, ne voli mnogo da crta ostale stvari.

Foto: Tanjug

Osim što je veoma talentovan za crtanje i slikanje, Farhad za svoje godine odlično govori engleski i po koju reč srpskog i kaže da je za to zaslužan njegov talenat, kao i da je učio od ljudi u Srbiji.

PROGNOZA DO KRAJA LETA: Evo koji dani će biti KIŠNI, a koji VRELI!

Farhad sa porodicom trenutno boravi u Centru za azil u Krnjači, a sobu u kojoj boravi, ukrasio je crtežima jelena, kao i portretima na prozoru.

Foto: Tanjug

Ovog talentovanog i humanog dečaka sutra će primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Farhad kaže da je zbog toga uzbuđen.

Foto: Tanjug

Mali Pikaso, kako mediji nazivaju Fahrada, od svojih je radova napravio izložbu 9. avgusta i nazvao je "Izložba snova jednog desetogodišnjeg čoveka", a sav prikupljeni novac odlučio je da donira za lečenje sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića, kome je nakon operacije tumora na mozgu potreban novac za terapiju.

#Migranti

#Pomoć

'