AKTUELNO

Ministarka je najavila početak gradnje Šumadijskog koridora u drugoj polovini naredne godine.

Šumadijski koridor bi trebalo da počne da se gradi u drugoj polovini naredne godine, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana MIhajlović.

Ona je naglasila da je u toku priprema neophodne dokumentacije, a da je taj koridor veoma važan, ne samo zato što povezuje dva koridora, već zato što će povezati važne gradove i što prema njemu gravitira pola miliona ljudi.

- Neke naše procene su da bi već u drugoj polovini naredne godine mogli da počnemo sa izgradnjom 109 kilomera koridora. Već su izdati javni pozivi za projektovanje, eksproprijaciju - rekla je Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ : AMSS: Pojačan saobraćaj na putevima ka Makedoniji i Crnoj Gori

Ona je dodala da se otvara put Batočina-Kragujevac u dužini od 22 kilometra , ali da ostaje još da se uradi pet kilometara kroz Batočinu kako bi se taj put spojio sa Koriodorom.

Foto: Tanjug

Na pitanje u vezi sa kritikama ministra finansija koji je rekao da nije povučeno sedam milijardi dinara za kapitalne investicije ona je rekla da se zaboravlja da je građevinarstvo sezonska delatnosti i da novac ne može da se povlači u decembru ili januaru jer nije sezona.

- Naš budžet je 61 milijarda dinara i već je 51 odsto novca povučeno. Uvek imamo nizak nivo povlačenja novca u prvom kvartalu godine, ali na kraju godine naš budžet bude iskorišten 98 odsto - zaključila je ona.

#Auto-put

#Koridor 10

#Zorana Mihajlović

'