AKTUELNO

Ciklon iz Đenove se opasno nameračio na Srbiju i sutra nam donosi haotično nevreme.

Meteorolog Đorđe Đurić najavljuje za da je sutrašnje pogoršanje vremena posledica Đenovskog ciklona i atmosferskog fronta koji će se premeštati preko našeg područja i na svom putu doneti padavine, loklanu pojavu grmljavinskih oluja.

- Tokom sutrašnjeg dana u većem delu Srbije biće pretežno sunčano i veoma toplo. Minimalna temperatura kretaće se od osam do 16 stepeni, a maksimalna dnevna od 24 do 29. Već sredinom dana i posle podne u zapadnim i jugozapadnim, a kasnije posle podne, uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za lokalne grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim padavinama. Očekuje se pojačanje severozapadnog vetra, koji će biti jak na udare, a po prolasku hladnog fronta sa severozapada će uslediti i priliv svežije vazdušne mase. Više padavina očekuje se južno od Save i Dunava - kaže Đurić.

Foto: Tanjug

Ništa bolje neće biti ni naredne nedelje, pošto će kiša padati sve do srede.

Bulevar Mihila Pupina zagušen, velike gužve na mostovima

Zadržavanje na Gazeli je oko 22 minuta, dok je na Brankovom mostu 11.Veliko zagušenje saobraćaja je u bulevaru Mihaila Pupina.

- U nedelju u svim predelima umereno do potpuno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se u južnim i centralnim predelima. Već u toku prepodneva u severnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima prestanak padavina i delimično razvedravanje, ali će i dalje ponegde biti uslova za padavine. Makismalna temperatura od 16 stepeni na jugu do 25 na severu Srbije. Početkom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde će biti uslova i za kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. U ponedeljak će duvati umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Maksiimalna temperatura od 18 stepeni na jugu do 25 na severu. U sredu toplije - ističe on.

#Kiša

#Prognoza

#Vreme

#grmljavina

'