AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za sutra veoma opasno vreme u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, praćeno obilnim padavinama i grmljavinom.

Za te delove zemlje izdat je naranžasti meteoalarm, što prema objašnjenu meteorologa znači da je vreme je opasno.

Foto: RHMZ

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavljeno je na sajtu RHMZ.

Nevremenom će biti pogođena mesta oko Šapca, Valjeva, Loznice, Zlatibora, Požege i Prijepolja, gde se očekuju obilne padavine, praćene grmljavinom. Zbog toga postoji i mogućnost pojave poplava.

Foto: Beta

POTOP U NOVOM SADU

Novi Sad je oko podneva pogodilo jako nevreme praćeno kišom. Palo je više od 52 litra kiše po metru kvadratnom za dva sata, zbog čega su na ulicama i nastali problemi jer gradska kanalizaciona mreža da primi oko 20 litara po kvadratu.

Foto: Beta

Pojedine ulice su bile poptpuno pod vodom.

Foto: Beta

Na terenu je 12 interventnih ekipa JKP "Vodovod i kanalizacija" koje rade na pročišćavanju u ulicama Temerinskoj i Kisačkoj, i kod "Merkura". Ekipe gradskog preduzeća, uz podršku Vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" rade i na otpušavanju slivničkih odvoda, kontroli pumpi, ali i na lociranju kritičnih tačaka.

POPLAVE U KRUPNJU

Više od 10 kuća poplavljeno je u Krupnju nakon što je jako nevreme praćeno pogodilo ovo mesto, a velikom broju domaćinstava preti opasnost od plavljenja.

Foto: Tanjug

Sve rečice u gradu su se ili izlile ili im preti izlivanje. Pod vodom su stotine hektara oranica u slivu reke Likodre.

#Kiša

#Nevreme

#Srbija

#grmljavina

'