AKTUELNO

Stojanka Vukotić iz Arilja, po nalogu sudskog izvršitelja treba da se iseli iz kuće u kojoj živi 40 godina, međutim njeni pravni zastupnici smatraju da je sprovedena licitacija bila "sumnjiva" i traže da sudski organi još jednom provere činjenično stanje.

Premijer Aleksandar Vučić naložio je da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je došlo do naloga za iseljenje Stojanke Vukotić iz njenog doma u Arilju. Nakon što su se građani Arilja, koji ovih dana brane kuću svoje sugrađanke Stojanke Vukotić, pismom obratili za pomoć premijeru, Vučić je tražio od svih nadležnih službi materijale neophodne za sagledavanje tog problema. Stojanki Vukotić (80) preti prinudno iseljenje, a građani Arilja pismom su od premijera zatražili da spreči pravno nasilje, jer su uvereni da je nalog za iseljenje posledica sumnjive licitacije, u čemu su, kako navode, učestvovali i pojedini državni činovnici.

Molimo vas da ne kršite zakon, već da sprečite nepravdu i pokažete snagu države u zaštiti građana, u smislu da preispitate okolnosti pod kojim će Stojanka Vukotić iz Arilja ostati bez krova nad glavom- navodi se u pismu premijeru.

Stotine građana koji ovih dana brane njenu kuću, kako se ističe u pismu, smatraju da se radi o prevari nad starom osobom, u kojoj su učestvovali najverovatnije pojedini činovnici iz državnih organa.

Foto: Printscreen Youtube

- Time ćete i nas i ostale građane iz ovog dela Srbije, gde ste imali veliku podršku, uveriti da se zalažete za pravnu državu i u čemu ćemo vam i mi građani sigurno pomoći. Nema boljeg primera i prilike za to, nego što je slučaj Stojanke Vukotić koja je samo zahvaljujući stotinama građana Arilja, još uvek u svojoj kući, ali možda samo do utorka 25.04.2017. godine kada je najavljeno ponovno izbacivanje iz kuće - navodi se u pismu premijeru.

#Aleksandar Vučić

#Arilje

#Starica

'