AKTUELNO

Pomoć lekara su pored hroničnih bolesnika, najviše tražile osobe sa psihičkim smetnjama.

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su četiri osobe povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio oko 21 sat na novosadskom autoputu, kod Kvantaša, lakše je povređen muškarac od oko 39 godina i prevezen je u KBC Zemun.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 22 časa na uglu ulica Kneza Višeslava i Višegradske, tri osobe su lakše povređene, muškarac (52) i žena (45) prevezeni su na VMA, dok je još jedan muškarac od oko 57 godina zbrinut na mestu i odbio je transport.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su noćas 96 puta, od kojih 9 puta na javnom mestu.

Pomoć lekara su tokom noći najviše tražile osobe sa psihičkim smetnjama, astmatičari, srčani bolesnici i osobe obolele od maligniteta.

Tokom jučerašnjeg dana Hitna pomoć je intervenisala 120 puta, od kojih 28 puta na javnom mestu, dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda.

SAVET LEKARA

Hladni dani su pred nama, pa je potrebno toplije se obući i poneti kišobran. Treba se čuvati respiratornih infekcija unošenjem vitamina i konzumiranjem voća i povrća, kao i toplih napitaka. Treba i redovno provetravati prostorije.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

'