AKTUELNO

Prema rečima Macure, noć je za hronične bolesnike bila dosta mirna. 

Tokom noći Hitna pomoć intervenisala je 89 puta, od čega 15 na javnom mestu.

Kako je za Pink.rs rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura, dogodila su se tri udesa u kojima su povređene četiri osobe.

U 19:34 na Smederevskom putu kod broja 29e, kod skretanja za Kaluđericu došlo je do sudara u kojem je povređena jedna muška osoba, a koju je preuzela hitna medicinska pomoć iz Kaluđerice.

U 20:03 u Južnom bulevaru kod broja 47 u saobraćajnoj nesreći povređen je muškarac star 41 godinu. On je sa lakšim povredama prevezen u Urgentni centar.

Oko 02:18 časova u Brđanskoj ulici kod broja 89 u Ripnju došlo je do udesa u kojem je teške povrede zadobio mladić (28), te je prevezen na reanimaciju Urgentnog centra. U ovom udesu lakše je povređen još jedan mladić starosti 21 godinu, koji je, takođe, zbrinut u Urgentnom centru.

Od hroničnih bolesnika najviše su se javljali astmatičari i hipertoničari.

Savet

Macura preporučuje da se sunčano jutro iskoristi za što duži boravak na otvorenom. Nije potrebno preterano slojevito oblačenje, a zbog malo toplijeg vremena, treba obratiti pažnju tokom boravka u gradskom prevozu. Unositi što više vitamina i minerala konzumacijom voća i povrća. U saobraćaju treba biti oprezan.

I. P.

'