AKTUELNO

Dr Macura je istakla da je prethodna noć bila dosta mirna.

Kako je izjavila portparol Hitne pomoći Nada Macura, tokom noći su se u Beogradu dogodile dve saobraćajne nesreće u kojima su tri osobe lakše povređene.

U nesreći koja se dogodila u 19:08 časova na uglu Bulevara umetnosti i Milutina Milankovića lakše je povređena devojčica (16), koja je zbrinuta u Urgentnom centru.

U 00:54 dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda u ulici Braće Jerković, u kojoj su povređene dve muške osobe (21 i 24 godine). Oni su sa lakšim povredama prebačeni na VMA.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je tokom noći imača 97 intervencija, od čega 21 na javnom mestu, a na probleme su se najviše žalili astmatičari.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je 147 intervencija, od čega 30 na javnom mestu. Dogodila su se četiri udesa, svi sa lakšim povredama.

Savet lekara

Doktorka Nada Macura predlaže oprez osobama sa problematičnom moždanom situacijom, kao i hipertoničari, jer njima nagla promena vremenskih prilika najviše smeta.

Bitno je redovno provetravati prostorije, kako se respiratorne infekcije ne bi širile. Ako izlazite napolje, obucite se adekvatno i obujte nepromočivu obuću, s obzirom na to da se sneg topi.

Savetuje se oprez u saobraćaju, a starijima što više odmora.

I. P.

#Beograd

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Lekar

#Nada Macura

'