AKTUELNO

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i autoputevima kolovoz je uglavnom vlažan.

Vozače danas očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine, ali i oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom, koja će prestati da pada u toku popodneva pa uslovi za vožnju, iako povoljniji nego prethodnih dana, iziskuju dodatan oprez za volanom.

Na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura naročito je potreban oprez, jer se sneg intenzivno topi i tako povećava mogućnost stvaranja odrona na tim mestima, pa Auto-moto savez Srbije i JP "Putevi Srbije" savetuju vozačima da obrate posebnu pažnju pri korišćenju takvih deonica.

Završetak praznika donosi osetno pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnim i frekventnim saobraćajnicama u Srbiji, pogotovo na autoputevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, zbog čega će vozačima trebati više tolerancije i strpljenja u vožnji.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i autoputevima kolovoz je uglavnom vlažan, a snega nema, kao ni na državnim putevima prvog prioriteta.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka.

Autor: M. Petković

'