AKTUELNO

Na gotovo svim putnim pravcima je pojačan saobraćaj.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, ali je kolona na izlazu iz Mađarske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja, saopštio je AMS S.

Pojačan je saobraćaj i na manjim prelazima Bački Vinogradi, gde je zadržavnje na ulazu oko 150 minuta, Horgoš II takođe na ulazu oko 60 minuta.

Kelebija i Bački breg rade 24 sata, a na njima se takođe trenutno čeka oko pola sata. Sa Hrvatskom saobraćaj je pojačan i na ulazu i na izlazu iz zemlje a zadržavanja su oko 60 minuta.

Pročitajte još: IDETE NA MORE U CRNU GORU, GRČKU ILI HRVATSKU? Oprezno, jer preko granice NEĆETE MOĆI zbog OVIH stvari!

Na Šidu vreme prolaska se često menja, zbog zaadržavanja na Batrovcima pa je i na ovom prelazu moguća zadržavanja pa zato treba koristiti prelaze Bačka Palanka, Sot i Bogojevo.

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj na prelazima Gostun sa Crnom Gorom, i Preševo sa Makedonijom, a zadržavanja oko 30 minuta sa tendencijom porasta, dok su na prelazu Gradina sa Bugarskom na izlazu iz zemlje zadržavanja oko 60 minuta.

Foto: Pink.rs

Inače, zbog špica letnje turističke sezone, veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, smena turista i vikend u kome se nalazimao su osnovni razlozi dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i na naplatnim rampama.

I pored preusmeravanja na manje opterećene granične prelaze, konstantno jak priliv vozila, kao i povremeni talasi većeg broja vozila na pojedinim graničnim prelazima i naplatnim rampama uslovljavaju duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni, navodi AMS S.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost, međutim i pored toga na pojedinim naplatnim stanicama Stara Pazova, Sirig i Nais može doći do formiranja kolona. Zadržavanje na naplatnoj stanici Stara Pazova iz pravca Subotice ka Beogradu 15 minuta.

Na ostalim naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja.

#Granica

#Gužve

#Putevi Srbije

'