AKTUELNO

Kako je istakao ministar spoljnih poslova, Srbiju i Španiju vezuju brojni vidovi saradnje i uzajamno poštovanje i negovanje zajedničkih vrednosti.

Srbija i Španija obeležavaju 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je zahvalnost Španiji zbog podrške koju Srbiji pruža na putu EU integracija, kao i zbog principijenog stava o Kosovu.

Na svečanosti koja je povodom 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje održana u Arhivu Srbije Dačić je istakao je da dve države i naši narodi dobre i prijateljske održavaju ceo vek kao i da Srbija sa Španijom želi da nastavi da neguje i unapređuje bliske odnose u svim oblastima od obostranog interesa.

Foto: Beta

- Visoko cenimo kontinuiranu podršku i razumevanje Kraljevine Španije na putu evropskih integracija, koje su naš strateški spoljnopolitički prioritet i nadamo se da će ostati jedan od glavnih zagovornika procesa proširenja i evropske perspektive Zapadnog Balkana - rekao je Dačić Srbije.

On je ovom prilikom posebno istakao zahvalnost Kraljevini Španiji na principijelnom stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, duboko uveren da će tako i ostati.

#EU

#Ivica Dačić

#Kosovo

#Španija

'