AKTUELNO

Dačić se sastao sa Džado koja predvodi palestinsku delegaciju na razgovorima u okviru prve sesije bilateralnih političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Palestine.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je pomoćnici ministra inostranih poslova Države Palestine za Evropu Amal Džado, zahvalio na podršci po pitanju Kosova i Metohije i istakao spremnost Srbije da dalje razvija odnose tradicionalnog prijateljstva i saradnje.

Foto: Tanjug

Ministar Dačić je u dobrodošlici palestinskoj gošći izrazio zahvalnost na podršci po pitanju Kosova i Metohije i istakao spremnost Srbije da dalje razvija odnose tradicionalnog prijatelhstva i saradnje sa Palestinom u svim oblastima od obostranog interesa, uključujući i nastavak u oblasti obrazovanja kroz već ustaljenu praksu stipendiranja palestinskih studenata na univerzitetima Srbije.

Zahvalio je i na iscrpnim informacijama o najnovijem razvoju situacije u regionu Bliskog istoka i upoznao je Amal Džado sa aktuelnim aktivnostima Republike Srbije u dijalogu sa Prištinom i Briselom po pitanju KiM.

Političke konsultacije sa Državom Palestinom se realizuju u skladu sa Memorandum o političkim konsultacijama ministarstava spoljnih poslova Srbije i Palestine koji su potpisali ministri Ivica Dačić i Rijad al Maliki jula 2015. godine, tokom zvanične posete Republici Srbiji predsednika Države Palestine Mahmuda Abasa, navedeno je u saopštenju.

#Ivica Dačić

#Palestina

'