AKTUELNO

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio da je 15. marta istekao rok na javnom pozivu za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina, da je stiglo više od 150 aplikacija i da će ceo postupak dodele zemljišta biti transparentan.

"Svašta se pominje u medijima, ali juče je istakao rok i danas još stižu aplikacije preporučenim pošiljkama. Imamo mnogo aplikacija, više od 150, a kakvi su kvaliteti tih prijava - komisija će o tome da odluči", rekao je Nedimović za B92 odgovarajući na pitanje da li je tačno da su zainteresovani, kako se u medijima može čuti, nemački Tenis, Matijević, Delta...

On je istakao da će sve biti javno iako se ranije pričalo da taj proces neće biti transparentan i da će sve bitu u 'uskim krugovima'. "Evo gospodo, nema tranasprentnijeg postupka i sve će biti objavljeno i ko je dobio i zbog čega, kako i zašto", naveo je ministar. Ministarstvo poljoprivrede je objavilo javni poziv za zakup državnog zemljišta na period od 30 godina, za investicije u prerađivačkoj industriji i stočarstvu, koje uključuju i razvoj genetike, a poziv je bio otvoren do 15. marta.

#Branislav Nedimović

#Ministarstvo

#Zemlja

'