AKTUELNO

Nakon dva neuspešna izvlačenja, došlo je na red i treće. Kako kažu, treća sreća, pogledala je porodicu Grković, a dok je komisija pregledala kovertu tenzija je rasla.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" koju je organizovala Vlada Srbije, trese građane.

U subotu je održano prvo, od četiri  izvlačenja u martu. Glavnu nagradu, stan u Beogradu dobila je Marina Grković iz sela Mesarci kod Debrca.

Čak dva puta je sadržaj izvučenih koverata za glavnu nagradu bio neregularan, a onda, kako to obično biva, treća sreća pogledala je porodicu Grković. Tenzija je rasla, a dosegla je usijanje kada je komisija krenula da broji i pregleda račune iz koverte.

Najveće ushićenje bilo je za devetogodišnju Marininu ćerku,  Svetlanu, koja je bila ubeđena da ih čeka dobitak, a upravo ona je majku nagovorila da pošalju koverte.

- Na ćerkin nagovor smo poslali koverte, negde oko 30 komada, ne više. Ona je i insistirala da gledamo izvlačenje, međutim, ona ga je jedina pomno pratila, dok sam ja bacala pogled s vremena na vreme - rekla je Marina za Pink.rs i objasnila da je ćerkica izgleda predosetila dobitak.

Kada je član komisije rekao da je sadržaj koverte regularan, i da stan ide u Marinine ruke, nastalo je slavlje.

- Kada su saopštili da sam dobila stan, mislila sam da ću se srušiti. BIlo mi je čudno i neverovatno. Svi smo bledo gledali u televizor. Ni u snu nisam očekivala da ću dobiti stan. - iskrena je ona.

Naravno, najsrećnija je bila, ko drugi do ćerkica Svetlana.

- Najviše se radovala ćerka, a ona je i najzaslužnija za sve ovo, da nas nije nagovorila ništa od stana. Plašila sam se da joj ne pozli od tolike sreće - dodala je Marina.

Istog trenutka kada je proglašeno da ključevi stana idu u njene ruke, počelo je slavlje po Debrcu. Lepe vesti su se brzo proširile, a telefon je krenuo da zvoni.

- Usijao mi se telefon. Non stop je zvonio. Svi su zvali da čestitaju.

Porodica Grković drži hamburgerdžinicu, a muž joj je muzičar, tako da ne planira da se preseli u Beograd, ali, kako kaže, "neće da se baci".

- Stan će biti potreban za decu ukoliko se odluče za školovanje u Beogradu - zaključila je Marina i poručila da će nastaviti da šalje koverte, a svim ostalim učesnicima je poželela sreću.

N. Petričević

#Nagradna igra

#Račun

#Vlada Srbije

'