AKTUELNO

Kiša koja je padala u pojedinim delovima zemlje uslovljava da se saobraćaj na većini putnih pravaca odvija po mokrim kolovozima.

Saobraćaj je umeren, a mokri kolovozi i udarne rupe su glavne karakteristike ovog jutra za sve učesnike u saobraćaju, posebno za vozače, saopštio je AMSS.

Kiša koja je padala u pojedinim delovima zemlje uslovljava da se saobraćaj na većini putnih pravaca odvija po mokrim kolovozima, što svakako zahteva dodatnu opreznost za volanom i prilagođavanje brzine kretanja uslovima na putu.

Pored oblačnosti, magla ovog jutra dodatno smanjuje vidljivost na području Crnog Vrha i Kopaonika, dok sumaglice ima na teritoriji Požege i Vranja.

Česte temperaturne razlike uslovljavaju i čestu pojavu odrona zemlje i kamena, pa treba biti oprezan za volanom, najviše pored stenskih useka i klisura.

Kako se navodi u saopštenju AMSS-a, danas će se izvoditi radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na državnom putu I-A reda broj 1 (auto-put E-75), na mostu Gazela, u smeru Beograd-Niš, u vremenskom periodu od 22 do pet sati ujutro, a u toku izvođenja radova za saobraćaj će naizmenično biti zatvarane krajnja leva i srednja saobraćajna traka.

U toku izvođenja radova za saobraćaj će naizmenično biti zatvarane krajnja leva i srednja (vozna) saobraćajna traka.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

#AMSS

#Kiša

#Putevi Srbije

'