AKTUELNO

Situacija na putevima u zemlji je pod kontrolom.

Direktor puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je Tanjugu da je situacija na putevima pod kontrolom i da su putari 24 sata dežurni.

-U pripravnosti smo, iz dana u dan radimo - dodao je on.

Drobnjak je prilikom obilaska autoputa Beograd-Novi Sad naglasio da se saobraćaj na toj deonici odvija normalno, kao i da su svi putevi prohodni.

-Najvažnije je što nema leda, a prema informacijama iz cele Srbije, popodne i predveče padala je ledena kiša, koja je predveče stala i prešla u sneg-rekao ej Drobnjak.

On je istakao da su se putari borili, kao i da je pojačana mehanizacija na nekim delovima.

-Dosta su radili kamioni, utovarivači, koji su sklanjali sneg i led - rekao je Drobnjak.

On je istakao da je ledena kiša najjače padala kod Valjeva, Loznice, Krupnja, Bajine Bašte, Aleksinca, Niša, Ražnja, kao i da je napadalo više od 30 centimetara snega u Nišu, ali je istakao da su putari to očistili i da su baš svi putevi prohodni.

Kako je rekao, ledena kiša, koja će preći u sneg, očekuje se još u utorak i sredu, dok je prognoza za četvrtak otopljavanje i bez padavina.

Gradonaccelnik Beograda Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zajedno sa korisnicima socijalne pomoći Gradskog centra za socijalni rad, čistili su sneg kod Vukovog spomenika.

Autor: Č. Nikolić

'