AKTUELNO

Voziti oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz preduzeća "Putevi Srbije" apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravce prvog prioriteta - auto-putevi i državni putevi prvog prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Beograda i preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara.

Na području Vranja, u višim predelima usled jakog vetra moguće je formiranje snežnih nanosa.

Na području Valjeva, na putu Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj postoje tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano i važi zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Kragujevca, usled jakog vetra moguća mestimična pojava nanosa.

Na području Zaječara, povremeni, sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama,usecima, zasecima, najviše ih ima na putu Đerdapska magistrala.

Vidljivost je smanjena zbog magle od 30-50 metara.

Na području Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik, Jošanička Banja - Grčak, Vrnjci - Stanišinci - Grčak, Dobre Vode - Stanišinci, važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Na području Požege, pada kiša koja se ledi pri tlu.

Na području Ivanjice, u nižim predelima pada kiša koja se ledi pri tlu.

Na području Čačka, pada kiša koja se ledi pri tlu.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice. Moguć je led na putnim pravcima Sjenica - Raždaginja - Bućevo - Karakujića Bunari - Suvi Do - Leskovac - Tutin i Tutin - Godovo - granica sa Crnom Gorom (granični prelaz Vuča)

Put Ub-Karaula-Valjevo (Iverak), je neprohodan zbog otcepljenje kolovoza.

'