AKTUELNO

Poseban oprez potreban je zbog pojave magle.

Drugi praznični dan donosi očekivano pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i putevima I i II prioriteta u našoj zemlji, na šta utiču i pogodne vremenske prilike koje najavljuju meteorolozi.

AMS S skreće pažnju na pojavu magle, koja ovog jutra smanjuje vidljivost ispod 300 metara na području Bačke, Srema i Banata, ali i moguće poledice zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura.

Iz ovog udruženja vozačima savetuju maksimalan oprez, držanje većeg odstojanja između vozila jer su kolovozni vlažni, a i temperature su nešto niže od uobičajenih.

Kao i prethodnog dana, očekuju se veće gužve, kako na naplatnim rampama, na kojima trenutno čekanje nije duže od 10-ak minuta, tako i na svim putevima i graničnim prelazima.

Usled čestih temperaturnih razlika, dolazi i do česte pojave odrona zemlje i kamena, je na putevima kroz stenske useke i klisure, poterban dodatni oprez, dok će sporija vožnja vozačima biti otrebna na deonicama na kojima je usled radova, izmenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozačima se savetuje da u vreme većih zadržavanja, koristite alternativne granične prelaze kao što su Kelebija i Bački Breg, dok su samo za putnička vozila, otvoreni od 7-19 časova, granični prelaz Horgoš II, Bački Vinogradi i Đala.

Sa Hrvatskom se preporučuju granični prelazi Šid, Sot, Bačka Palanka i Bogojevo. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu "Horgoš" čekaju oko 240 minuta, na "Kelebiji" oko 120 minuta, dok na graničnom prelazu "Batrovci" i "Šid", takođe na izlazu iz Srbije, čekaju oko 60 minuta.

S. M.

#Gužve

#Praznik

#Put

#Vozač

'