AKTUELNO

Poseban oprez potreban je u tunelima zbog pojave ledenica.

Putevi u Srbiji ovog jutra su vlažni, a zbog mraza se stvara poledica, pa iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) upozoravaju vozače da pažljivije voze.

Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže, pa za volanom treba biti oprezan i voziti na većem odstojanju.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke učestali su odroni na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali dolinom Drine, krozu Sićevačku i Grdeličku klisuru, a pored odrona iz AMSS upozoravaju vozače i na pojavu ledenica u tunelima Đerdapske magistrale.

Na auto - putevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima nema snega na kolovozu, dok su se zadržali zimski uslovi posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, međutim na mestima gde ima poledice, ukoliko vozači nemaju zimske pneumatike, a brzinu nisu na vreme smanjili, postoji opasnost da izgube kontrolu nad vozilom.

Foto: Pixabay.com

Prema poslednjim informacijama na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta za putnička vozila.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Magla

#Poledica

#Put

#Saobraćaj

#Sneg

'