AKTUELNO

Energetski sistem stabilan.

Ministar energetike Aleksandar Antić tokom obilaska beogradskih elektrana, izjavio je da se proizvodnja električne energije odvija prema maksimalnim planovima.

On je istakao da za restrikcijama ne postoji bilo kakva potreba, da se sva proizvodnja odvija prema planovima i da su svi bilansi tako postavljeni da restrikcije nisu deo nijednog scenarija u ovom, ili bilo kom trenutku, u okviru elektroprivrede i energetskih kompanija.

-Realizovana proizvodnja u termosektoru je 92 miliona kilovat sati struje i to su istorijski maksimumi-naglasio je ministar.

Snabdevanje gasom se odvija potpuno normalno i sve toplane u Srbiji rade u punom kapacitetu, rekao je Antić.

On je istakao da je stanje u distributivnoj mreži apsolutno stabilno i trenutno na celoj teritoriji Srbije imamo ispod 0,01 odsto kvarova, što znači da je to samo nekoliko stotina potrošača, koji trenutno imaju neki poremećaj u snabdevanju električnom energijom.

Antić je rekao da 150 ekipa dežura u okviru Elektroprivrede Srbije, koje su apsolutno spremne da u svakom trenutku reaguju i u najkraćem vremenu otklanjaju kvarove, bez obzira na loše stanje na putevima i činjenicu da u vezi sa tim postoji dosta problema.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da su Beogradske elektrane izvršile dobar remont i da je Grad Beograd u 2015. uložio rekordnu sumu novca i sada se vidi da sistem dobro funkcioniše, kao i da je stabilno snabdevanje toplotnom energijom na teritoriji celog Beograda, a broj reklamacija je ispod standardnog za ovo doba.

Autor: Č.Nikolić

'