AKTUELNO

Ukupna elektroenergetska situacija u Srbiji apsolutno je stabilna, velike padavine snega za sada nisu uticale na distibuciju električne energije, niti na prohodnost u saobraćaju.

Ukupna elektroenergetska situacija u Srbiji apsolutno je stabilna i ne treba očekivati restrikcije, rekao je za TV Pink Ministar energetike Aleksandar Antić.

On je rekao da se proizvodnja električne energije odvija po maksimalnim planovima.

"Apsolutno za restrikcijama ne postoji bilo kakva potreba. Naša proizvodnja se realizuje po planovima i svi nassi bilansi su tako postavljeni da restrikcije nisu deo nijednog scenarija u ovom ili bilo kom trenutku u okviru elektroprivrede i naših energetskih kompanija", naglasio je Antić i dodao da se i snabdevanje gasom se odvija potpuno normalno i sve toplane u Srbiji rade u punom kapacitetu.

Prema njegovim rečima, realizovana je proizvodnja u termosektoru "preko 92 miliona kilovat sati struje, što su istorijski maksimumi".

Ledena kiša, osim u snabdevanju strujom, može da oteža i u saobraćaju. Međutim, ukoliko dođe do vanredne situacije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je grad u potpunosti spreman.

Izvor: TV Pink

'