AKTUELNO

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da je za četiri dana glavni grad posetilo 150.000 turista.

Kako je saopštio Beoinfo, Siniša Mali je rekao da je sve proteklo u dobroj atmosferi, i da u decembru u Beogradu "nikada nije bilo više turista".

- Pokazalo se da je dobra odluka da se Nova godina proslavlja četiri dana, jer smo na taj način turistima ponudili kvalitetan i raznovrstan sadržaj, a popunjenost smeštajnih kapaciteta u gradu je sto odsto - naveo je gradonačelnik, napominjući da je samo za reprizu dočeka uz muziku na trgu uživalo 30.000 ljudi.

Dodao je da je na ulazima u koncertni prostor oduzeto više stotina kilograma raznih ambalaža, prskalica i petardi, te je sve prošlo bez incidenata.

Tradicionalno, 1. januara Beogradjani i turisti prošetali su Ulicom otvorenog srca, koja je prvi put organizvoana u 10 opština u Beogradu.

Mali je rekao da je Svetogorskom ulicom prvog dana nove godine prošlo više od 100.000 ljudi, tako da je Ulica otvorenog srca bila najposećenija od kada se ta manifestacija održava.

U akciji prikupljanja sredstava za novo Prihvatilište za decu samo u Svetogorskoj ulici prikupljeno je preko 105.000 dinara.

Autor: G.N.

'