AKTUELNO

Gradonačelnik se nada da će Grad bar toliko miliona evra zaraditi.

Siniša Mali je rekao da će izveštaj o dobiti javnosti biti predstavljen sredinom februaru, kada se završe sve manifestacije u okviru proslave novogodišnjih praznika.

- Nema potrebe da bilo šta krijemo, niti smo ikad krili. Nismo krili ni ugovore o Er Srbiji, ni o Beogradu na vodi, sigurno neću kriti ulaganja grada u novogodišnje manifestacije - rekao je Mali u intervjuu Tanjugu.

Gradonačelnik je rekao da je Grad želeo da "turistima da najlepše moguće iskustvo, da osete duh Beograda, restorane, klubove, pozorišta, ali i zabavu kroz svakodnevne koncerte i manifestacije".

On je istakao da ne želi da Beograd konkuriše Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju, već Parizu, Londonu, Moskvi, Istanbulu, Atini...

-Ovo je samo prvi korak ka tome, ukoliko budemo potvrdili da smo na dobrom putu, mi ćemo sledeće godine izdvojiti još više novca i napraviti još lepši doček u Beogradu - napomenuo je gradonačlenik i dodao da su pored grada sredstva izdvojili i sponzori, koji će takođe biti obelodanjeni.

On je istakao da se mora ulagati u turizam u prestonici, naročito kad znamo da u 2016. počinju direktni letovi Beograd - Njujork, jer je to, ocenio je, sjajna prilika da promovišemo zemlju i grad i na drugoj strani Atlantika.

- Želimo da ljudi koji dolaze iz SAD, Kanade i u Hravtsku, Sloveniju, Mađarsku, Bugarsku.. a prvo slete u Beograd, provedu dan, dva, tri u našem glavnom gradu, jer ćemo i tako zaraditi - poručio je Mali.

Podsetio je da je u 2015. godini smanjen dug grada, kao i deficit, navodeći da je planirano da deficit, koji je krajem 2013. bio 20 odsto, naredne godine bude ispod četiri procenta.

U 2015. godini gradonačelnika Beograda pratilo je nekoliko afera i u nekoliko navrata zatražena je njegova smena, ali on odbacuje sve navode, ističući da posao radi časno i savesno.

Kad je reč o 24 stana na bugarskom primorju, Mali smatra da u te navode više niko ne veruje, i dodaje da je podneo i krivičnu prijavu bugarskoj policiji, i sva dokumenta našoj Agenciji za borbu protiv korpucije.

- Taj proces je u toku i ne bih se mešao. Oni neka urade sve što je u njihovoj nadležnosti, a u Bugarskoj neka utvrde ko je i na koji način falsifikovao ta dokumenta - naveo je Mali.

Za njega je, kaže, važno, da nikada niko nije imao priliku da kaže da je nešto loše urađeno u gradu, da je namešten neki tender ili da je bilo neke krađe.

- Ti napadi su došli iz opozicije, jer ne postoji razlog da vas neko drugi napadne politički. Voleo bih kada bi me neko iz DS napao i rekao 'to što si uradio sa Beogradom na vodi nije dobro, mi bismo to uradili bolje', a nikad to nisu uradili, sa prevozom, vrtićima... niko me nikada nije kritikovao i napao na takav način, nemaju šta da kažu i onda kreću lični napadi - rekao je Mali.

O ostavci, kako je naveo, ni ne razmišlja.

Dodaje da su odnosi u gradskoj vlasti sasvim korektni, da ona funkcioniše kao tim i deli istu viziju, kao i da ne očekuje nikakve promene.

- Zadovoljan sam i kako radim sa svim svojim saradnicima, i sa SPS-om. Dogovaramo se oko svih elemenata, planova i investicija, i dobro ih realizujemo. SNS ima većinu, odluke su na neki način naše, vizija je naša, ali svi koalicioni partneri dele istu viziju - za bolji Beograd - zaključio je Mali.

Autor: G.N.

'