AKTUELNO

On je najavio brojne radove na uređenju, kako samog centra, tako i periferije glavnog grada.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se u Beogradu intenzivno radi na stvaranju pešačkih zona, te da će one oživeti grad, koji je sada zamro.

- Pešačka zona će nastati, kao što je najavljeno još pre dve godine, između Zelenog venca, ulice Braće Jugović, Trga republike i ulice Tadeuša Košćuška. Radovi se odvijaju u fazama, a sada je red na rekonstrukciju ulice Maršala Birjuzova. Radovi na Obilićevevom vencu su uveliko u toku – rekao je Vesić gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Ova ulica će se, kako je naveo, raditi iz dva dela. Prvi deo će podrazumevati rekonstrukciju prostora do garaže, a drugi od garaže do Sremske ulice. Ovaj deo će potpuno biti pretvoren u pešačku zonu.

Radi se i na rekonstrukciji i otvaranju novih garaža širom grada, a garaža na Obilićevom vencu imaće oko 150 novih parking mesta. Dobijena je građevinska dozvola za garažu na Studentskom trgu, te će biti još 950 parking mesta, gradiće se i garaža ispod Kosančićevog venca, najavio je Vesić.

Na Kosančićevom vencu će, kako je najavio, na zahtev stanara biti izgrađena još jedna garaža.

- Obilićev venac će biti gotov za dva meseca, a u Maršala Birjuzova radovi će trajati do pet meseci. Iako radovi ometaju svakodnevni život građana, ovi delovi grada biće ekskluzivni – izjavio je Vesić.

Kako je naveo, u Beogradu trenutno postoji oko 500 gradilišta, a ove godine predviđeno je novih 50 – kanalizacija u Krnjači, Batajnici i Mokrom Lugu, kao prioriteti, uključujući još puno projekata širom Beograda.

I. P.

#Beograd

#Garaža

#Goran Vesić

#Gradilište

#Zeleni venac

'