AKTUELNO

Na teritoriji grada Kraljeva poplavljena su 434 objekta, oštećeno ili potpuno uništeno 16 mostova, a prekinut je saobraćaj na 20 putnih pravaca.

Najkritičnije stanje trenutno je između Sirče i Sirčanske banje gde je sinoć 80 domaćinstava bilo odsečeno od svega jer je voda odnela most.

Ekipe Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za civilnu zaštitu Grada Kraljeva i svih komunalnih preduzeća na terenu i da ispumpavaju vodu iz domaćinstava.

Kako je za beogradske medije, rekao gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, grad je obezbedio pet dodatnih pumpi. Takođe, dobili su pomoć u mašinama iz Ćuprije, a pomoć se očekuje i  iz Kragujevca kako bi u što kraćem roku bile saobraćajnice prohodne.

Terzić je zamolio građane za strpljenje jer su padavine izazvale probleme na području celog grada.

Kako je rekao, do jutros je evakuisan 121 građanin sa teritorije grada Kraljeva, najviše meštana Adrana gde su kaže, poplavljeni i groblje i Industrijska zona.

Foto: Pink.rs

-Problem je što je ponovo počela da pada kiša, ali se nadamo da neće biti istog intenziteta kao u noći između nedelje i ponedeljka. Juče smo obišli Musinu Reku, nivo vode danas opada u tom naselju, a u opadanju su i drugi vodotoci na terotoriji Kraljeva - rekao je Terzić.

Foto: Pink.rs

Terzić je napomenuo da je posle poplava iz 2016. godine izgrađen bedem u Grdici koja je te godine bila najugroženija, kao i da je rađeno na uređenu vodotoka Ibra i sanaciji potoka Čađavac i Moravac.

-Šta god da uradite, kada padne tolika kiša, ne možete da se branite i poplave su tada izvesne - rekao je Terzić. On je pozvao građane da prijave probleme sa pijaćom vodom i podnesu zahteve za ispumpavanje vode iz domaćinstava i sanaciju štete.

#Kraljevo

#Poplave

'