AKTUELNO

Plovidba je obustavljena na Tisi, Savi i Dunavu, kao i kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav.

Drumski, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji odvija se nesmetano, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Železnički saobraćaj funkcioniše redovno i uprkos tome što je jutros između stanica Martinci i Kukujevci prsla šina na desnom koloseku, saobraćaj se odvija na susednom koloseku dok se popravlja desni. Ministarstvo je navelo da u Zrenjaninu voz čeka zbog neispravnosti.

Zabrana za šlepere i kamione važi na više putnih pravaca, a neprohodni su pravci Pričević-Pecka i Krupanj-Gračanica zbog radova na mostovima u Peckoj i preko reke Likodre u mestu Mojković.

U periodu od sedam do 10 časova, svi letovi sa aerodroma "Nikola Tesla" su bili na vreme, a nesmetano odvijanje saobraćaja prema zimskom redu letenja očekuje se i na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu.

Ledolomac "Greben" trenutno deluje u Smederevu, a nakon probijanja ledenih površina biće doneta odluka o njegovom daljem angažovanju. Dva mađarska ledolomca "Jektoro VI" i "Jektoro XI" su probili ledeni čep kod Dalja i trenutno "Jektoro XI" održava probijeni koridor kako bi omogućio nesmetano proticanje leda. Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" su probili ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta i trenutno probijaju koridor kroz isti, dok je Brod "Bor" kod HE Đerdap 1.

S. P.

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#Putevi Srbije

#Vreme

'