AKTUELNO

Bliži se kraj ledenog talasa.

U Srbiji će do ponedeljka biti hladno, u jutarnjim satima umeren, ponegde i jak mraz, sa temperaturom od minus 14 do minus pet stepeni, a najviša dnevna temperatura će biti u manjem porastu, ali u većini mesta temperatura će i dalje biti malo ispod nule.

Sutra ujutro će biti umeren i jak mraz, magovito i oblačno, a niska temperatura će se zadržati po kotlinama južne, jugozapadne i zapadne Srbije, kao i u Sremu i Backoj zadržati duže tokom dana, u ostalom delu zemlje pretežno sunčano.

Foto: Tanjug

Vetar slab, promenljiv, u Timočkoj Krajini slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od minus 14 do minus sedam, a najviša dnevna od minus četiri do jedan stepen iznad nule.

U Beogradu će sutra ujutru i podne biti malovito i oblačno, posle podne pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko minus sedam, na širem području i oko minus 10, a najviša dnevna oko minus jedan.

Za vikend ispod nule

Prema prognozi za narednih sedam dana za vikend se očekuje hladno, ujutru umeren i jak mraz, a dnevna temperatura u većini mesta ispod nule.

Od ponedeljka se očekuje slabljenje jutarnjeg mraza, a i dnevna temperatura biće u postepenom porastu. Tokom dana pretežno sunčano, samo ujutru magla ili niska oblacnost koja će se po kotlinama južne i jugozapadne Srbije, u Timočkoj Krajini, kao i ponegde na zapadu Vojvodine zadržati veći deo dana.

Krajem perioda očekuje se naoblačenje sa padavinama, odnosno kišom i snegom.

J. Stanković

#Putevi Srbije

#Republički hidrometeorloški zavod

#Sneg

#Srbija

#Vreme

'