AKTUELNO

Na pružnom prelazu u Boračkom naselju u Kraljevu voz prolazi, a rampa je podignuta. Ovaj prizor zabeležio je dva puta u sat vremena jedan Kraljevčanin i to podelio na svom Fejsbuk profilu.

Kako navodi autor snimka, prva situacija dogodila se u 14 sati i 25 minuta, a druga u 15 sati i 35 minuta, i to 2. maja. ove godine.

- Imao sam sreću da dva puta u sat vremena naletim na voz. Plašim se da nekoga sreća ne omaši - napisao je jedan Kraljevčanin na Fejsbuku nakon što je dva puta snimio kako voz prolazi, a rampa je podignuta.

Pomenuti stanovnik Kraljeva podelio je i to da vozače automobila na dolazak voza upozoravaju dve, tri starije sugrađanke, koje stoje kod pružnog prelaza kada je lepo vreme.

Mašinovođa je dao zvnučni signal

Povodom snimka sa pružnog prelaza u Kraljevu, iz PR službe "Infrastrukture železnice Srbije", poslali su saopštenje u kome kažu da je "putni prelaz u Boračkom naselju u Kraljevu automatski putni prelaz".

U slučaju kvara ovakvog putnog prelaza signalizacijom se automatski obaveštavaju mašinovođe vozova, koji tada saobraćaju prugom. U takvoj situaciji, kakva je predstavljena i na video snimku, mašinovođe postupaju u skladu sa železničkim pravilnicima i procedurama. To znači da su pre putnog prelaza dali zvučni signal (što se na snimku čuje), a dalju vožnju preko putnog prelaza nastavili su na način da se potpuno isključi mogućnost vanrednog događaja".

#Kraljevo

#Pruga

#Voz

#železnica

'