AKTUELNO

Savet vozačima - oprez u vožnji.

Ovog vikenda došlo je do inverzije, pa medicinske ekipe imaju više posla noću nego danju, što je specifično, izjavila je za portal Pink.rs portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

-U nesreći koja se u 4.15 časova desila na uglu Sinđelićeve ulice i Bulevara Kralja Aleksandra lakše povređene tri osobe koje su prebačene u Urgentni centar. U nesreći koja se desila u ulici Dragoslava Srejovića u 1.24 povređena je muška osoba koja je sa istegnućem vrata prebačena u Urgentni centar. U ulici Mileve Marić Ajnštajn u nesreći koja se desila oko 22.30 niko nije povređen. U nesreći u Ulici kneza Višeslava blizu DIF-a pešak je zadobio lakše povrede, ali je odbio da ide u zdravstvenu ustanovu. Nešto posle 21.30 na autoputu Beograd - Niš kod Plavog mosta povređena je jedna osoba koja je zbrinuta u Urgentnom centru - rekla je Macura.

U toku noći Hitna pomoć je intervenisala 128 puta, od čega 24 na javnom mestu, a najviše su se za pomoć javljale osobe sa viskokim temperaturama i astmatičari.

U toku jučerašnjeg dana, bilo je pet saobraćajnih intervencija u kojima su dve osobe zadobile teške traume, a zabeležen je i jedan pad sa visine, rekla je Macura i dodala da je ta služba preko dana intervenisala ukupno 100 puta.

Savet dana

-Ovo je porodičan dan, treba ga provesti sa najdražima, ali i živeti po nekom planu, pa savetujem da se isplanira radni plan i nova radna nedelja. Najhrabriji će da prošetaju, to i nije loše, malo se očeličiti, jer u adekvatnoj odeći i obući, nema virusa u spoljnoj sredini. Treba provetravati zatvorene prostore, vazduh napolju je čist. Deci u razvoju savetuje se jača kalorijska ishrana. Ne treba zaboraviti na optimizam, čuvajte mentalno zdravlje i uvek budite oprezni za volanom - rekla je Macura.

S.A.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'