AKTUELNO

Tokom učerašnjeg dana dogodilo se osam udesa.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, tokom noći su lekarske ekipe imale 114 intervencija, od čega 17 na javnom mestu, a dogodila su se četiri udesa u kojima je pet osoba lakše povređeno.

U 19:14 časova na uglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve lakše je povređen muškarac (35). On je sa istegnućem vrata prevezen na Vojnomedicinsku akademiju.

U 20:11 časova, na uglu Slavka Miljkovića i Edvarda Grge, povređen je pešak, ali je on otišao sa mesta gde se desio udes.

U 21:57 časova u Ustaničkoj ulici je na okretnici tramvaja lakše povređen pešak, a u saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu ka Borči lakše su povređene tri osobe. One su sa istegnućem vrata i ortopedskim povredama prevezene na VMA.

Tokom noći, najviše su se javljali srčani bolesnici, a ekipa Hitne pomoći intervenisala je 114 puta, od čega 17 na javnom mestu.

U toku jučerašnjeg dana ekipe Hitne pomoći imale su 138 intervencija, od čega 53 na javnom mestu. Dogodilo se osam udesa. U ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu je oko 16:43 poginula žena pešak, stara oko 70 godina.

U požaru koji je izbio u hotelu "Metropol" nije bilo povređenih, rekla je Macura, ali je bilo napada panike izazvanih stresnom situacijom.

Dežurne ustanove

Bolnica Dragiša Mišović

KBC Zemun

Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Ortopedska klinika Banjica

Savet lekara

Doktorka Nada Macura savetuje oprez u vožnji, a posebno prilikom prelaska raskrsnica. Poseban oprez savetuje i pešacima.

Kardiovaskularnim bolesnicima Macura savetuje toplo oblačenje i sporiji hod, kako bi se sačuvao kiseonik.

Jako je važno na niskim temperaturama očuvati dobru perifernu cirkulaciju, zato je važno toplo se obući i sačuvati suva stopala.

- Dobro raspoloženje je takođe jedan od važnih faktora za dobro zdravlje, zato treba uživati u životu – rekla je Macura.

I. P.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Policija

#Požarevac

#Sudar

'