AKTUELNO

Šapčanin Mihajlo Maksimović koji je od ranije poznat kao najveći makro u regionu ponovo je uhapšen, a prema jučerašnjem pisanju medija srpski džet set opet strahuje da li će poznata imena iz njihove arhive izaći u javnost. Psihijatar prof.dr Jovan Marić smatra da je suština cele priče to što je pomenut slučaj intrigantna tema koju publika voli.

Marić kaže da je elitna prostitucija kao poslovna pratnja i da se u jednom oglasu traži završen fakultet i poznavanje engleskog jezika, dodajući da te devojke pored fizičkog izgleda treba da budu obrazovane i da ostvare komunikaciju sa osobama.

- Dame koje se bave elitnom prostitucijom zarade „lepe pare“, naročito u inostranstvu, sećam se jedne debeljuce, koja odlično prolazi u arapskim zemljama, jer Tunis i Arapi vole te malo voluminozne devojke, a onda dođe ovde, plače, upada u depresiju, žali što na takav način zarađuje pare – rekao je Marić i dodao:

- Kao profesor Medicinskog fakulteta pratio sam jednu doktorsku disertaciju „Psihopatologija prostitucije“ i mnogi misle da je to samo za novac. Kao profesor medicinske etike, nije dozvoljena prodaja tela za novac – kaže Marić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, u pomenutom istraživanju nađeno je da ima mnogo siromašnih devojaka koje neće da se bave prostitucijom.

- U istraživanju prostitucije ne mogu samo da se prate prostitutke, već moraju da se prate mušterije. Ja sam radio ozbiljan rad i našao sam pet kategorija mušterija. Mušterije su mladići od dvadesetak godina koji nikada nisu bili sa devojkom, zbog nekih sopstvenih frustracija. Mušterije su stari ljudi sa idejom godine nadoknađujem novcem, a neki su egzibicionisti. Neki su koji putuju negde – naveo je Marić.

Govoreći o pacijentkinjama koje su se bavile prostitucijom Marić kaže da su to uglavnom krhke devojke koje su imale neke frustracije u detinjstvu.

Starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, smatra da je hapšenje Šapčanina prepumpana tema i da taj slučaj nije ozbiljan koliko se predstavlja.

- Ja nemam veze sa tim, da imam ne bih sedela ovde. Ne znam šta da odgovorim, mene u toj arhivi, naravno, nema. Mislim da je previše napumpana cela ta tema. Nije toliko ozbiljno kao što se predstavlja, jer mislim da su sad skrenuli pažnju da pišu o tome – rekla je Tijana.

Foto: TvPink Printscreen

Odgovarajući na pitanje da li poznaje uhapšenog Šapčanina Tijana kaže da za njega zna iz novina i da imaju isto prezime jer je ona iz Srema.

- Tamo su česta prezimena Maksimović, tako da mi nemamo rodbinske veze – kaže Tijana i dodaje više ceni prostituciju nego sponzoruše.

- Po meni su veće prostitutke sponzoruše i one što u klubovima piju flašu, pa onda odu da odrade tu flašu. To je veća sramota i nemoralnost nego da devojka ode, naplati i dođe kući i živi svoj život. Sponzoruše su meni najjadnije devojke koje mogu da postoje – izjavila je Tijana.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Hapšenje

#Jovan Marić

#Makro

'