AKTUELNO

Predsednik je ocenio da je otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU konačni znak da smo stabilizovali državu i da smo na dobrom putu.

-Ništa novo ako vam kažem da je jedna teška godina iza nas, novo ako vam kažem da nas očekuju bolji dani. U to sam ubeđen- naveo je Nikolić u novogodišnjoj čestitiki koju je objavio na svom Tviter nalogu.

On je rekao da svi rezultati ostvareni od konstituisanja nove Vlade govore u prilog tome da sa malo vise optimizma, vere i sa osmehom na licu možemo da očekujemo ono što će se desiti 2016. i posebno u godini posle nje.

Nikolić kaže i da dobri i prijateljski odnosi koje Srbija ima sa svim zemljama u svetu garantuju da će uvek imati oslonac - nekad levo, nekad desno, nekad na istoku, nekad na zapadu.

-Da nećemo imati nijednog neprijatelja, da ćemo imati samo države koje će se utrkivati koja više može da učestvuje u našem oporavku i našim željama da svim građanima Srbije ostvarimo bolji život- naveo je predsednik države.

On je građanima čestitao predstojeće praznike sa željom da ih dočekaju u krugu porodice koja "ima više razloga za sreću nego do sad".

-U krugu porodice koja ima više nade u bolju budućnost nego do sad, u krugu porodice pošto je to naš stari vekovni i prošli i budući srpski običaj, u krugu onih koje najviše volite, da sa njima podelite i muku i radost i obećavam mnogo više da podelite radosti ubuduće nego do sad-rekao je Nikolić.

'