AKTUELNO

"Zelenilo-Beograd" saopštilo je da je svih 359 radnika tog Javnog komunalnog preduzeća danas od 6 sati ujutru angažovano na čišćenju snega i posipanju soli i emulzije.

Čišćenje snega se obavlja ručno i uz pomoć angažovane mehanizacije.

Na terenu se nalazi: 18 Putara, 2 Kipera, 3 hidraulične platforme, 5 specijalnih vozila Multicar, 5 komada specijalnog vozila Wille, 16 traktora Kubota, 9 traktora Solis, traktor sa emulzijom, 4 traktora AGT, 4 Maestrala, Reks i 3 Motokultivatora, dodaje se u saopštenju. JKP "Zelenilo-Beograd" je tokom zimske sezone 2018/2019 godine u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara u i oko parkova i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih 10 centralnih gradskih opština, ukupne površine 744.192 m2.

Foto: Beograd.rs

"Zelenilo" će, na osnovu Odluke Grada, uklanjati sneg i sa 136 stajališta javnog prevoza na tačno utvrđenim lokacijama (4.923 m2) kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekte Vlade Republike Srbije i objekata Narodne Skupštine, što ukupno iznosi površinu od 20.412 m2.

Po nalogu Gradskog štaba uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (187.451 m2).

Foto: Beograd.rs

Radnici JKP Zelenilo-Beograd čistiće sneg na terenu, sve dok za to bude bilo potrebe, dodaje se u saopštenju.

#Zelenilo Beograd

#Čišćenje

'