AKTUELNO

Na putevima u višim predelima ima snega na kolovozu od 5 do 10 centimetara.

Izuzetno hladno jutro sa temperaturama od 15 do 21 stepena ispod nule, koliko je izmereno na Kopaoniku, Sjenici i Ćupriji, predstavljaju opasnost u vožnji zbog leda koji se nalazi ispod novo-formiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Vozače očekuje dobra prohodnost na auto-putevima i putevima I i II prioriteta. U nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5, a na putevima u planinskim područjima i do 10 centimetara.

Najviše snega proteklih dana palo je na području Timočke i Negotinske krajine, na jugu I jugoistoku Srbije na putevima Leskovca, Vranja, Niša, Dimitrovgrada, Kuršumlije i Pirota zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz zbog manjih snežnih nanosa.

Svi prilazi Kopaoniku su prohodni, a iz AMSS-a preporučuju prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje. Ovaj prilaz proširen je u punoj širini, dok je iz pravca Brusa zbog pojačanog vetra i manjih nanosa kolovoz, na pojedinim deonicama mestimično sužen.

Iz AMSS-a apeluju na vozače da na put kreću isključivo sa zimskom opremom i dobrim zimskim gumama, jer su zbog loših pneumatika česta proklizavanja i preprečavanja vozila, posebno na usponima i prevojima, koja su često uzrok prekida i zastoja u saobraćaju.

Foto: Pixabay.com

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Granica

#Led

#Put pod snegom

#Saobraćaj

#Sneg

'