AKTUELNO

Folk pevačica, Andreana Čekić, godinama unazad javno propoveda svoju teoriju - da je Zemlja ravna ploča. Ovoga puta, ona je u emisiji "Amidži šou" ušla u javnu "debatu" na ovu temu sa političarem, Nenadom Čankom.

Naime, Ognjen je pročitao oboma nekoliko teorija, o kojima su i Čanak i Andreana spekulisali.

Mesec je projekcija

- Moguće, ne znam - rekla je Andreana.

- O tome se mora ozbiljno razmisliti. Ako je projekcija, potrebne su dve stvari: projektor i nešto na šta će da se projektuje. Ako uzmemo da je zemlja kupola, negde mora sa zemlje da se projektuje. E, ne projektuje se. Onda nikada ne bi mogli oblaci da prekriju mesec, nego bi morali da se prekriju preko oblaka - rekao je Nenad.

Foto: TV Pink Printscreen

Gravitacija ne postoji

- Ne tako kako su nam rekli - rekla je Andreana.

- Ne znam šta me je privlačilo zemlji kada sam bio mlađi - rekao je Čanak.

Zemlja je ravna

- Da. Ne osećam da se vrtimo ne znam ni ja koliko na sat na otvorenom nekom univerzumu. Ja sam kao mala, kada sam čula da živimo na lopti, bila protiv - rekla je Andreana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ako je zemlja ploča, mene intresuje ko je s "B" strane?! Je l' stvarno misliš da se neko ne bi dosetio da skače bandži sa ivice - rekao je Čanak.

- Ne može, zabranjeno je! - rekla je Andreana.

- Andreana je meni rekla, ako ideš morem, ne možeš da dođeš do kraja, jer tamo stoji brod - rekao je Ognjen.

- Nisam tako rekla. Momci su krenuli što više ka Antarktiku, naleteli su na brod i zamolili da se vrate - rekla je Čekićka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na čemu stoji ploča?! I ja sam bio na moru, pa sam razmatrao. Ako se vide zvezde koje su daleko, onda bi moralo da kada gledaš more, da možeš da vidiš Ameriku. E vidi, ne vidi se ni Italija, a kamoli Amerika - rekao je Čanak.

Autor: N. Ž.