AKTUELNO

Voditeljka nije krila da je u ovoj godini imala i neprijatnih situacija.

Voditeljka Sanja Marinković, koja već 17 godina opstaje na televiziji Pink vodeći jednu od najgledanijih emisija zabavnog karatketa, "Magazin In" u nogovodišnjem intervjuu za portal Pink.rs otkrila je po čemu će se sećati 2017. godine, šta očekuje u narednoj, 2018, kako toliko dugo uspeva da sačuva brak i kako je sa suprugom Aleksandrom Uhrinom podelila obaveze oko pomaganja sinu Strahinji oko školskih obaveza. Sanja se ove godine upustila i u spisateljske vode, što je veoma lepo primljeno od obožavalaca knjige, pa je za naš portal otkrila i kakve su prve reakcije čitalaca njene prve publikacije pod naslovom "Moja mera sreće".

Foto: Promo

Emisija Magazin In opstaje već 17 godina. Da li si se nadala da će trajati toliko dugo kad si počinjala sa njom? Šta misliš da je zaslužno za to što već 17 godina zadržavaš i povećavaš gledanost autorske emisije?

- Recept za veliku gledanost ne postoji, ali verujem da su teme o kojima pričam sa mojim gostima kao što su sreća, roditeljstvo, patnja, ljubav, lepota, ma koliko mnogima zvučale prozaično, ono što intrigira publiku. Svi smo mi srećni ili nesrećni u zavisnosti od toga koliko imamo ljubavi u porodici, sa partnerom, prijateljima ili kolegama, a "Magazin In" govori upravo o tome.

Po čemu ćeš pamtiti 2017. godinu? Šta ju je obeležilo? Koji je najlepši, a koji najmanje lep događaj po kom ćeš je se sećati?

- Skupo sam plaćala svoja loša iskustva u protekloj godini, ali sam i gradila svoju sreću na najlepšim trenucima u proteklih dvanaest meseci. Nije bilo lako za mene živeti ovu 2017. godinu, ali će, nadam se, biti lepše i lakše u 2018. Iskreno joj se radujem. Divni odmori i putovanja sa porodicom i prijateljima ispunjavali su mi dušu, kao i posao koji obožavam i, naravno, komentari poslednjih nedelja na hiljade čitateljki iz celog sveta povidom moje knjige "Moja mera srece" ispunili su mi i srce i dušu i dali vetar u leđa da budem još bolja, vrednija i zadovoljnija.

Tvom sinu Strahinji škola je sad na prvom mestu. Kako se snašao tamo, da li ima neka posebna interesovanja? Koliko mu mama pomaže u savladavanju gradiva?

- Strahinja je već četvrti razred. Odličan je đak, druželjubiv, veseo, poslušan, posvećen školi, plivanju i u svakom smislu sam srećna i ispunjena mama. Ja sam inače zadužena za društvene nauke, a tata za prirodne, tako smo podelili naše školske obaveze i dobro nam ide.

Foto: Promo

Tvoja ljubav traje već više od decenije, što je retkost na našoj i svetskoj jasvnoj sceni - kako uspevaš u tome da je sačuvaš?

- Kako da brak traje, da li jeftino prodati svoju slobodu, prevara i da li je oprostiti, srpski predbračni ugovor, neka su od najintrigantnijih poglavlja u mojoj knjizi "Moja mera srece" i moja iskrena ispovest kao devojke koja nikada nije maštala o braku i venčanju, zatim kao zrele žene koja je u dvadesetim i tridesetim godinama završila sa iluzijama iz mladosti i udala se jednog petka i danas kao zrela žena kojoj lete četrdesete godine i ima svoju meru ljubavi koja je ispunjava. Recept za dugovečan brak ne postoji, pisala sam o tome, a vreme će pokazati da li sam bila mudra i da li sam u uspela. Ono u šta sve više verujem jeste da su kompromis i tolerancija najveće laži modernih teorija o sreći i ljubavi.

Foto: Promo

Ove godine si objavila knjigu "Moja mera sreće", u kojoj se nalaze mnoge izjave poznatih, rečenice koje su izgovorili kod tebe u emisiji. Šta te je inspirisalo da je napišeš? Koliko sebe si dala svojim čitaocima?

- "Žene su na našim prostorima neumoljive. Vole razbojnike i bitange. Najlepše se udaju za najveće vucibatine", rekao mi je u emisiji Milomir Marić i to je jedna od izjava koja me je inspirisala da napišem ovaj vodič. Ali, isto tako, i izjave glumice Tanje Bošković: "Slušam ove ljupke mlade žene. Traže standard. Ma kakav standard! Vi sebi vašom željom stvarate standard. Znate li ko je pravi i jedini mogući muž? Onaj koji vas voli!“, kao i na desetine mudrih izjava i citata najpametnijih ličnosti sa naše javne scene koji su me inspirisali da napišem ovih dve stotine stranica. Verujem da će zene čitajući ovih jedanaest poglavlja biti inspirisane da reše neke svoje dileme, prestanu da robuju predrasudama, suprotstave se uticaju licemerne okoline i iskroje život po meri svoje sreće. Ali je ova knjiga pre svega moja iskrena ispovest koja govori o tome kako se moja mera sreće, baš kao i svake prosečne žene, menjala od devojačkih dana do danas. Namenjena je devojkama, ženama koje su hrabre da priznaju da žele nešto više od života.

Šta očekuješ od 2018. i kakvi su ti planovi za nju?

- Navikla sam u životu da zrtvujem sebe i očekujem samo od sebe, tako da ću se truditi da u 2018. budem nežnija prema svojim očekivanjima i racionalnija u postavljanju svojih ciljeva. Truduću se da nastavim da krojim život po meri svojih želja, a ne tuđih.

Autor: V. Tanacković

#Intervju

#Sanja Marinković

#voditeljka

'