AKTUELNO

Učesnici ''Pinkovih zvezdica'' sigurno do sada nisu videli pevačicu u ovakovom izdanju.

Mnogi takmičari ''Pinkovih zvezdica'' nisu bili ni rođeni kada je Leontina Vukomanović započela svoju muzičku karijeru.

Foto: Printscreen Youtube

Članica žirija najpopularnijeg takmičenja za mališane, prvi put se na televizijskoj sceni pojavila devedesetih godina. Bila je kompozitor i tekstopisac na izborima za pesmu ''Evrovizije'' 1991. i 1992. godine, a kao vokalni solista osvojila je nagrade za interpretaciju na festivalima ''Mesam'' i ''Beogradsko proleće'' 1992. godine svojim kompozicijama.

Leontina je 1996. i pobedila na festivalu ''Sunčane skale'' u Herceg Novom, sa pesmom ''Jedna od sto'', a iste godine pojavila se i u seriji ''Srećni ljudi'' gde je pevala pesmu ''Pokloni mi''.

Foto: Printscreen Youtube

Već 2001. godine Leontina menja imidž, postaje plavuša, prepoznatljiva po paž frizuri, nalik na ovu koju ima i danas.Leontina je bila jedna od najpopularnijih pevačica devedesetih godina, dok i danas mnogi pevači traže isključivo njene kompozicije i tekstove. Njeno mišljenje ne uvažavaju samo zvezdice, već i mnoge Leontinine kolege, jer je smatraju za vrlo kvalitetnu i muzički kompetentnu umetnicu.

Pevačica je u poslednje tri godine gotovo svakog petka na malim ekranima televizije Pink, u emisiji ''Pinkove zvezdice''.

Foto: YouTube screenshot

Autor: B. Radonić

#Leontina Vukomanović

#Pinkove zvezdice

'