AKTUELNO

Legendarni bivši fudbaler i dalje vodi borbu sa opakom bolešću, a najveća podrška mu je mnogobrojna porodica, a sada je isplivao i ovaj detalj iz njegovog privatnog života.

Naš legendarni sportista Siniša Mihajlović prošle nedelje je, kako njegovi lekari ističu, ušao u najtežu fazu njegove borbe sa opakom akutnom leukemijom. Legendarni Miha provešće u bolnici Sent Orsola u Bolonji ukupno šest sedmica, nakon čega će detalji bitke koju vodi, kao i njen ishod biti jasniji. Treća faza se opisuje kao ključna, a Mihajlović je i u nju ušao hrabro, kao i u sve životne borbe do sad u kojoj ga je podržala cela srpska, italijanska, ali i svetska javnost. Mihajlović je nekoliko dana pred odlazak na treću fazu lečenja uslikan na treningu svog kluba, gde je došao da iznenadi igrače. Svi su primetili da je vidno mršaviji, ali i da pokušava da vodi normalan život, uprkoj iscrpljujućim terapijama i ishrani koja je rigorozna.

Foto: Tanjug AP/Filippo Venezia

Ipak, njegova najveća podrška je njegova porodica. Igrači njegovog tima odlučili su tokom trajanja druge faze njegovog lečenja da iznenade Mihajlovića, pa su se pojavili ispod njegovog prozora, gde su skandirali njegovo ime, a nakon toga mu je porodica priredila žurku iznenađenja. Mnogi se dive hraborsti njegove supruge Arijane, sa kojom Siniša ima petoro dece i u braku je već 24 godine. "Slaba sam na heroje", napisala je Arijana na jednoj Sinišinoj slici, a Miha je, kako navode njemu bliski ljudi, ponosan na svoju suprugu i to što je bila oslonac za njihove naslednike dok je on u bolnici.

Foto: Tanjug AP

"Porodica je prvo mesto na kojem naučite da slušate, da delite, da izdržite, da poštujete, da pomognete", takođe je napisala bivša voditeljka. Ona je nedavno posetila i Međugorje u Hercegovini, gde se pomolila da njen suprug usprešno završi svoju borbu, a zatim otišla u Križevac, još jednu molitvenu oazu.

Mihina bolest uticala je i na njegovu decu, a njegove ćerke Viktorija i Virdžinija su smogle snage da progovore o ovome.

Vest o tatinoj bolesti promenila je naše živote. Međutim, on je jak i sigurna sam da će pobediti - izjavila je za italijanske medije Virdžinija.

Uznemireni su i Mihini sinovi, Miroslav, Dušan i Nikolas, kao i vanbračni sin Marko, kojeg Miha dugo godina nije želeo da upozna.

Priznao sam ga i preuzeo obaveze oko njegovog izdržavanja, ali sam dosad tu intimu čuvao samo za sebe. Naravno, želeo sam da ga vidim, srce mi se kidalo kada sam mislio o tome. Ipak, odlučio sam da sačekam da poraste, postane punoletan i da onda jednog dana, kao odrasli ljudi, popričamo o svemu. Da mu kažem sve što imam - objašnjavao je Siniša.

Mihajlović svog sina nije video čitavih jedanaest godina, a to bi možda potrajalo i duže, da nije bilo njegove supruge Arijane, koja je povela Marka na jednu Mihajlovićevu utakmicu. Miha je tada igrao utakmicu za Inter protiv Breše, a Marku je obećao gol, a dao ga je iz slobodnjaka i pogledao prema porodici.

Foto: Tanjug AP

Autor: Pink.rs

#Siniša Mihajlović

'