AKTUELNO

Novih sedam pesama je nedavno predstavila širem audotorijumu u emisiji Ognjena Amidžića.

Kao što je i obećala, Dragana Mirković je u Novoj godini poklonila svojoj vernoj publici novi album, 21. po redu pod nazivom ''Od milion jedan'' na kom je 15 pesama. A Draganin novi CD je konačno u prodaji.

Foto: Promo

Dragana je letos objavila dva singla "Zašto me tražiš", koju je radio Darko De Žan i "Lepi moj" autora Milana Miletića, koji je zvanično i proglašen hitom leta. koji je zvanično i proglašen hitom leta. Ta dva singla sa milionskim pregledima su bila samo naznaka za ono što sledi, a sama činjenica da je jedna od naših najvećih zvezda posle četiri i po godine pažljivo pripremila i snimila album na kom su sada već veliki hitovi.

Novih sedam pesama je nedavno predstavila širem audotorijumu u emisiji Ognjena Amidžića. Od toga publika je mogla da vidi i premijerno tri nova spota.

Spot za pesmu ''Od milion jedan'' koji je delom sniman u Veneciji  prikazan je u ''Amidži šouu''.

Foto: Promo

Pesma je za kratko vreme pobrala sve simpatije i ide sigurnim putem da postane jedan od Draganinih neprolaznih hitova. Pesma ''Zagrli opet'' prikazuje staru, dobru Draganu na koju je publika navikla, a spot je produkcijski odrađen na vrhunskom nivou.

Foto: Promo

Spot za pesmu „On i ona“ je veoma interesantan, kao i sama pesma koja jasno ima svoju ciljnu publiku. Pesmu potpisuje autor zvaničnog letnjeg hita "Lepi moj", Milan Miletić.

Foto: Promo

Pesma ''Samo mi je dobro'', autorsko delo Baneta Opačića i Damira Handanovića prikazuje jednu sasvim novu Draganu, a zanimljivo je to da ova dva poznata i priznata kompozitora po prvi put rade zajedno na jednoj pesmi.

''Trebaš mi ti'' je balada koja će svakako naći put do publike jer je prava, emotivna pesma, a potpisuju je Husa Beat Street i Biljana Spasić.

Pesma ''Krš i lom'' koju potpisuju V. Petković i A. Kobac je "lom" u pravom smislu te reči i sigurni smo da će se brzinom svetlosti pevati u diskotekama i klubovima.

Foto: Promo

''Zoro'' - koju potpisuje Georg zan Goll, je predivna narodna balada u kojoj do izražaja dolazi sva lepota Draganinog glasa. Ovo je tipična ženska pesma. On je inače radio i pesmu "Jedini", koju je Dragana posvetila svom suprugu Toniju.

Foto: Promo

''Idemo jako'' - moderna, klupska pesma, zaraznog ritma. Radili su je Marko Nikolić i Sara Jovanović.

"Ti u meni imaš prijatelja" je za sve ljubitelje takozvane "dvojke", radio ju je Brzi na tekst Vesne Petković, koji je pre 20 godina radio Dragani i "Dolinu kestenova".

Foto: Promo

"Na tebe misliću" je brza, veoma interesantna pesma odlicnog teksta. Radili su je Husa i Biljana Spasić.

Foto: Promo

"Nismo uspeli mi" je autorsko delo Marka Nikolica koje je, takođe, našlo put do Draganine publike i ostavilo jak utisak.

"Nasmejana žena" - putpisuju je Goran Ratković Rale i Saška Jovanović. Moderna, brza stvar u kojoj će se pronaći dobar deo ženske publike.

Foto: Promo

Kao šlag na tortu, Dragana je prezentovala pesmu ''Jesen'' koju su radili B. Spasić i Husa iz grupe Beat Street koji kao tandem predstavljaju pravo osveženje na Draganinom CD - u.

Ovo je 13 novih pesama, ali na cd-u su se našla i dva singla i to: "Lepi moj" i "Zašto me tražiš", tako da ih je ukupno 15. Album se ističe velikim brojem autora koji su dali doprinos da Dragana ima jedan od najkvalitetnijih albuma u svojoj karijeri za sve generacije.

Autor: B. Radonić

#Dragana Mirković

'