AKTUELNO

On i njegova gitara sinoć su osvojili i žiri, publiku i gledaoce televizije Pink.

Danilo Župić (26), mladi muzičar iz Užica, oduševio je prehodne noći sve svojim nastupom u šouu "Ja imam talenat" kada je otpevao pesmu Miladina Šobića "Ne pokušavaj mjenjat me", pa je sa sva četiri glasa prošao dalje.

Svi koji ga poznaju čestitali su mu zbog dobrog nastupa i prolaska u polufinale.

Foto: YouTube screenshot

- Reakcije su super, oni koji me bolje poznaju nisu ni sumnjali u mene, znali su da ću ja to dobro da odradim, dok su oni koji me manje poznaju bili oduševljeni - priča sa ushićenjem takmičar.

Danilo je navikao na aplauz, jer već neko vreme nastupa po lokalnim kafićima, ali se svakako oduševio jačinom i dužinom aplauza koji je dobio posle nastupa na velikoj sceni Talenta.

- To je neverovatan osećaj. Jeste da mi ne aplaudiraju prvi put, ali je izvanredan osećaj dobiti takav aplauz, na tom mestu. Mnogo je dobar osećaj, za njega vredi živeti - bio je iskren on.

Foto: YouTube screenshot

Iako je bio siguran u sebe, zbunio se kada je Žika Todorović, kao neko ko je i muzičar, komentarisao njegov nastup i razočarao se što pesma nije autorska.

- Nisam se uplašio dok je komentarisao, ali sam imao tremu, zbunio sam se - priznao je Danilo.

Za "Ja imam talenat" se prijavio jer želeo da upozna više ljudi sa svojim darom.

Foto: YouTube screenshot

- Moj motiv je u principu bio da to što radim na malom prostoru probam i na drugom mestu, pred kamerama, pred drugom publikom - objasnio je Danilo.

Ipak, na ideju da se prijavi nije došao sam, nego ga je prijatelj uslovio.

- Nisam se ranije prijavio, jer ja to doživljam kao još jednu obavezu. I ne bih se ni sad prijavio da mi drugar s kojim sam bio na kafi nije rekao "hoćeš li ja da te prijavim ili ćeš ti da se prijaviš". Onda sam odlučio da je bolje sam da se prijavim - ispričao je Danilo.

Ožiljak koji Danilo ima na oku bio je veoma uočljiv svima koji su prethodne noći gledali najpopularniji šou za raznovrsne talente.

Foto: YouTube screenshot

- Imam to od rođenja, ali ne znam medicinski naziv, jer je to veoma redak deformitet. Ne boli me, nego je samo uočljivo. To je u šestom-sedmom mesecu ostalo tako i koža nije otišla na svoje mesto. I to smatram nekom svojom posebnošću - objasnio je on.

On je već spreman za nastup u polufinalu i pevaće pesmu u pank-rok fazonu koju u originalu izvodi "Hladno pivo".

- Pesma je dobra i ima dobru poruku i mislim da ću ja sve to odraditi kako treba - optimističan je Danilo.

Autor: V. T.

#Danilo Župić

#Ja imam talenat

#Takmičar

'