AKTUELNO

Detalji teške saobraćajne nesreće na auto-putu Ljig - Preljina.

Dečak Dušan Srbljanović (12) iz Starih Banovaca je poginuo, dok su njegovi otac Svetozar (46), majka Vesna (43) i brat Petar (17) teško povređeni kad su autom sleteli sa autoputa Ljig - Preljina i isprevrtali se!

Porodica Srbljanović je kobnog dana, u četvrtak po podne, krenula u Priboj kod Svetozarovog oca da pripreme slavu Đurđevdan.

Udes se dogodio u četvrtak oko 17.30, a teško povređeni putnici brzo su upućeni u čačansku bolnicu.

- Dete staro 12 godina dovezeno je u bolnicu bez svesti i bez ikakvih vitalnih parametara. Pokušana je reanimacija, ali ništa nije vredelo. Ostali povređeni imaju veoma opasne, višestruke povrede grudnog koša, glave i stomaka. Nije moguće davati prognoze o oporavku- rekla je doktorka Kočović.

U porodičnoj kući Srbljanovića u Starim Banovcima u petak su odjekivali jauci i jecaji rođaka nesrećnih Srbljanovića. Oni su u suzama bezuspešno pokušavali da uteše Vesninu majku Veru.

Teško svima njima... Krenuli su u Priboj, na slavu, i ovo da im se desi... - priča neutešna rođaka.

Ona dodaje da je Svetozar u četvrtak oko 15 sati došao s posla. Srbljanovići su se potom brzo spakovali i krenuli za Priboj, da pomognu Svetozarovom ocu, koji živi sam, oko spremanja slave u nedelju.

Prvi udes na novoj deonici

Udes u kom su stradali Srbljanovići je prva teža saobraćajka koja se dogodila od novembra 2016, kad je otvorena nova deonica autoputa Ljig - Preljina. U saobraćajnoj policiji kažu da je od otvaranja ove deonice i saobraćaj na Ibarskoj magistrali malo rasterećeniji, pa je samim tim i na tom putu bilo manje tragičnih udesa u poslednjih godinu i po dana.

#Saobraćajna nesreća

#đurđevdan

'